Film “Sila se budi” svjetski rekorder po zaradi od početka prikazivanja

Najnovija informacija vezana uz sagu o filmu “Ratovi zvijezda: Sila se budi” vezana je uz podatak o zaradi nakon prvog vikenda emitiranja – riječ je o najboljem početku prikazivanja nekog filma ostvarenom u cijelom svijetu, kazao je izvršni čelnik kompanije Disney Bob Iger.

Ratovi zvijezda: Sila se budi

Ratovi zvijezda: Sila se budi

U intervjuu za televiziju Bloomberg Iger je kazao da je film “Ratovi zvijezda: Sila se budi” zaradio oko 528 miliona dolara otkako se krajem prošle sedmice počeo prikazivati. U taj rezultat je uključen i iznos od 247 miliona dolara koliko je film zaradio u SAD-u i Kanadi, što je više nego li je filmski studio ranije predvidio prognozirajući zaradu od 238 miliona dolara.

“To je više nego što smo do jučer predviđali”, kazao je šef Disneya.

Ove brojke stavljaju sedmi film serijala ispred Jurskog parka, koji je u Sjevernoj Americi zaradio 208 miliona dolara, a u cijelom svijetu 525 miliona tokom prvog vikenda prikazivanja u junu.

Brojke vezane uz “Ratove zvijezda” ne uključuju Kinu, gdje prikazivanje počinje 9. januara.

Analitičari u filmskoj industriji predviđaju da bi film mogao ukupno zaraditi 3 milijarde dolara u svijetu te nadmašiti Avatara kao najbolje prodavani film svih vremena.

Posted by on 2015-12-23. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login