Filmu ‘Sestre’ pripalo posebno priznanje žirija BHFF-a

Dokumentarni film “Sestre” redatelja Zdenka Jurilja dobio je posebno priznanje žirija bosanskohercegovačkog festivala BHFF, koji je 16. put održan u New Yorku.

BHFF
BHFF

Priznanje je dodijeljeno zbog vizualno upečatljivog dokumentarca koji kroz naraciju sestara govori o borbi za goli život, navedeno je u obrazloženju.

Dokumentarac, smatra žiriji, “donosi atmosfersko okruženje koje djeluje kao anestetik za psihološke i fizičke traume koje su dvije žene pretrpjele. Filmska kinematografija značajno doprinosi njegovoj poetičnoj predanosti hrabrosti, izdržljivosti i uspjehu”.

Na ovogodišnjem BHFF-u, koji se održavao od 10. do 13. travnja u New Yorku, prikazano je 13 filmova.

Nagrađeni su i “Nomofobija” redatelja Ade Hasanovića za najbolji kratki film i “Muzej zaboravljenih trijumfa” Bojana Bodruzića kojemu je pripala nagrada za najbolji dokumentarni film.

Filmu Bobe Jelčića “Sam samcat” pripala su dva priznanja, i to za najbolji igrani film i za najbolju glumačku izvedbu, dok je nagradu publike osvojio film “Chaotic Life Nade Kadić” autorice Marte Hernaiz Pidal.

Film “Sestre” donosi priču o sestrama Čuljak koje su sedam dana preživjele zarobljene u jami dubokoj desetak metara, nakon što su se izgubile u snježnoj mećavi na putu prema Mostaru.

Posted by on 2019-04-15. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login