Finale SP 2022. do 18. decembra

FIFA, Sepp Blatter

FIFA, Sepp Blatter

Predsjednik Svjetske fudbalske federacije Sepp Blatter rekao je da će finale Svjetskog prvenstva 2022. godine u Kataru najkasnije biti odigrano 18. decembra.

Ranije ove sedmice, Komisija FIFA-e zadužena za traženje pravog termina za taj Mundijal objavila je da šampionat mora da počne u novembru.

Prema pojedinim spekulacijama, takmičenje bi bilo znatno kraće nego što je uobičajeno, a bilo je nagovještaja da će finale biti zakazano za 23. decembar.

Međutim, taj prijedlog je naišao na osudu većine evropskih liga, pošto bi doveo do haosa u organizaciji domaćeg šampionata, ali je opcija o Mundijalu u novembru i decembru proglašena najboljom.

Blatter je, ipak, po dolasku u Sjevernu Irsku na sastanak Upravog odbora Međunarodne fudbalske asocijacije rekao da će iznijeti taj prijedlog na Izvršnom komitetu FIFA-e sljedećeg mjeseca.

“Svjetsko prvenstvo sigurno neće trajati do 23. decembra, 18. decembar je posljednji dan do kojeg bismo mogli da igramo. Protivim se šampionatu do 23. decembra“, naglasio je Blatter.

Posted by on 2015-03-02. Filed under Sport, Svjetsko fudbalsko prvenstvo. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login