Finalna večer Student festa Sarajevo

 Student fest Sarajevo

Student fest Sarajevo

Bendovi Filozofskog, Arhitektonskog, Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta i Franjevačke teologije osigurali su plasman u finalnu večer BH Student Festa koji će biti održan večeras u klubu Underground, a na kojem će nastupiti i studentski bendovi iz Mostara, Zenice i Banje Luke.

Festival koji je prošle godine zabilježio veliki uspjeh putem takmičenja studentskih bendova ove godine će imati veliku ekspanziju.

U toku Festivala bit će održana poetska večer, predstava studenata Akademije scenskih umjetnosti, izložba radova studenata Arhitekture i Likovne akademije, muzička radionica u dječijem domu Bjelave, studentski bazar i mnoge druge aktivnosti.

– Ove godine na Student Fest Sarajevo uključeno je mnogo više studenata u odnosu na prošlu godinu. Osim muzičkog dijela festivala koji je bio osnova prvog Student Fest Sarajevo, dodali smo još pet manifestacija u koje se studenti mogu uključiti. Nadam se da ćemo imati priliku ovaj festival kontinuirano raditi svake godine i vremenom uključivati sve veći broj studenata – kazao je predsjednik komisije za kulturu i zabavu Studentskog parlamenta UNSA i glavni koordinator projekta Adnan Vehabović.

Ovim projektom obuhvataju se studenti svih godina i naučnih usmjerenja i na taj način se u velikoj mjeri doprinosi umrežavanju studenata sa sličnim hobijima i interesovanjima.

Cilj projekta je promoviranje pop/rok studentske scene, studentskih bendova, afirmacija mladih, ali i razmjena kontakata čime se podstiču studenti na veći angažman u vannastavnim aktivnostima.

U okviru Festivala danas će biti održan i šesti Studentski bazar na Trgu oslobođenja- Alija Izetbegović, saopćeno je iz Studentskog parlamenta UNSA.

Posted by on 2013-05-23. Filed under Banja Luka, Mostar, Sarajevo, Vijesti iz BH gradova, Zenica. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login