Fit otkrio snagu i moć

Fit Potpuno neočekivano, na veliko insistiranje publike, kultna riječka grupa izvukla je iz ‘nafatlina’ pjesmu “Snaga i moć” snimljenu prije više od dvije decenije.

Fitovci su nakon prošlogodišnjeg objavljivanja novog studijskog albuma “2011”, dostupnog za besplatno preuzimanje sa sajta www.fitrijeka.com na kome se nalaze i ostala izdanja, i uspješne zimske turneje u okviru koje su održali po dva nastupa u Rijeci i Beogradu i po jednim koncertom počastili publiku u Zagrebu, Staroj Pazovi i Novom Sadu, usljed velikog broja primljenih mailova od strane fanova koji su tražili da čuju pjesmu “Snaga i moć” konačno pronašli snimak napravljen daleke 1991. godine i odlučili pokloniti ga svojim pristalicama.

Pjesma “Snaga i moć”, čiji je tekst napisao Miro Tešević a muziku Zorko Opačić, trebala se naći na trećem albumu koji se ‘kuhao’ te 1991., a zašto do toga nije došlo odgovor možete pronaći u dokumentarnog filmu “Rock and roll je krvi za sve”: www.youtube.com/watch?v=ZZOleYC18Do.

“Snaga i moć” možete besplatno preuzeti odavde: http://www.timemachinemusic.org/wp-content/uploads/2012/06/Fit-Snaga-i-moc.mp3

Riječani će ovog ljeta održati niz festivalskih nastupa, a prvi najavljeni je u okviru Eco Star festivala 5. avgusta u Paraćinu, gdje nastupaju kao jedni od headlinera.

Posted by on 2012-06-07. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login