FK Sarajevo večeras igra najvažniju utakmicu generacije

FK Sarajevo Pred fudbalerima Sarajeva večeras (20 sati) u Podgorici je utakmica istine, vrijedna plasmana u plej-of Evropske lige. Pogodak prednosti iz prvog meča trećeg pretkola (2:1), ali i evidentna razlika u kvalitetu u korist bordo tima, daju nam za pravo da se nadamo da će sjajna evropska priča imati i svoj četvrti nastavak.
– U mečevima drugog pretkola protiv bugarskog Levskog pokazali smo da se sa svakim možemo nositi. Želimo eliminirati i trećeg protivnika, čime bismo postali prva ekipa u BiH u poslijeratnoj historiji koja je u jednoj sezoni izbacila tri rivala. Imamo snage i znanja za to – rekao je Dragan Jović, šef stručnog štaba.

Sarajevo na stadion Pod Goricom neće izaći kako bi zatvorenom varijantom došlo do uspjeha.

– Moramo biti opasni. Nećemo se braniti, imamo imperativ da odigramo dobro. Vidjeli smo da smo kvalitetniji i ne smijemo se braniti i time im dopustiti da naprave pritisak na našu defanzivnu liniju. Tražit ćemo golove i nadam se da ćemo agresivnim pristupom to i postići – istakao je Jović.

Posted by on 2012-08-09. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login