“Flower Floor” – 8. marta u OKC Abrašević

Flower Floor

Flower Floor

Osmi mart u OKC Abrašević u Mostaru i ove godine će se obilježiti događajem “Flower Floor”, koji se tradicionalno održava od 2012. godine.

Na događaju nastupa lokalna DJ-ica Marina Mimoza – ujedno i  pokretačica ovog koncepta zajedno sa Miss. Slave, a za ovu prigodu pridružit će joj se mlada selecta Vanessa, koja će biti zadužena za “warm up”.

“S obzirom da je moje bavljenje dj-ingom počelo u OKC Abrašević, posebno mi je zadovoljstvo obilježavati 8. Mart upravo tu gdje je i započela cijela priča”, kaže Marina. Ona također ističe kako je Flower Floor događaj kojim se želi skrenuti pažnja kako žene imaju bitnu ulogu kada je u pitanju elektronska scena u BiH.

“Iako u BiH nema mnogo žena koje se bave dj-ingom, mislim da dj-ice koje egzistiraju na sceni zaista imaju poseban kvalitet kojeg je publika prepoznala. Neke od njih su Dj Jasmina, Miss Mayra, Miss Slave, Elle.m, Sabian…  Također, primjećujem da je nekima i neobično kada se žena bavi ovom profesijom, koja se obično pripisuje muškarcima. Upravo zato događajima poput ovog želimo donijeti žensku vibru na plesni podij te također motivirati djevojke koje imaju afinitet ka elektrnoskoj muzici da podijele svoj zvuk sa publikom”, izjavila je Marina.

Ovog puta Marini će se pridružiti mlada selecta Vanessa, koja se nedavno okušala u širenju elektronskog zvuka u OKC Abraševiću, organizirajući slušaonice. Preferira electro synth i eksperimentalu elektroniku. Također se namjerava okušati u dj-ingu, tako da će joj nastup na Flower Flooru sigurno biti dobar vjetar u leđa za daljnji rad i eksperimentiranje.

Marina Mimoza dodatno će ugrijati atmosferu širokim spektrom kreativnosti u setu i pomno selektiranom muzikom deep housea i drugih srodnih žanrova.

Posted by on 2017-03-08. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login