Foča: Za projekte izdvojeno oko tri miliona KM

Foča

Foča

Načelnik opštine Foča Zdravko Krsmanović rekao je da je ta opština do sada izdvojila oko tri miliona maraka za projekte, kao što su izgradnja studentskog doma i adaptacija upravne zgrade preduzeća “Maglić”, za potrebe Bogoslovskog fakulteta i pokrivanje hrama Svetog Save u izgradnji.

Krsmanović je pozvao predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i predsjednika Vlade RS Aleksandra Džombića da, kako je naveo, zvanično posjete Foču i da zajedno obiđu izgrađene, ali i neizgrađene, a obećane objekte u gradu na obalama Drine i Ćehotine.

Povodom posjete Foči Milorada Dodika, Krsmanović je na konferenciji za novinare odbacio, kako je istakao, sve optužbe na njegov račun.

Predsjednik Dodik ocijenio je da ne postoji kvalitetna institucionalna saradnja lokalnih vlasti u Foči sa vlastima na nivou RS, što može biti ozbiljan problem za realizaciju strateških projekata, prvenstveno u sferi energetike, šumarstva, zdravstva i obrazovanja.

Dodik je naglasio da se ne može više tolerisati podaničko ponašanje načelnika opštine Zdravka Krsmanovića i određenih lokalnih struktura prema međunarodnoj zajednici, jer to, kao što je već vidljivo, ne vodi opštem interesu ni RS, ni Foče, ni građana.

Posted by on 2011-11-14. Filed under Foča, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login