FONDACIJA CURE – Putujuće feminističke radionice

Fondacija CURE Fondacija CURE organizira Putujuće feminističke radionice za djevojke iz Mostara i mostarske regije
Putujuće feminističke radionice u Mostaru – 01.06. do 03.06. 2012. godine u OKC Abrašević
Za prijavu na radionicu u Mostaru pišite na: animren@gmail.com, rok 28.05.2012.

Pridružite nam se na uzbudljivom putovanju kroz ženski pokret, učestvujte u interaktivnim vježbama i interesantnim debatama. Budite dio mreže mladih aktiviskinja koje su spremne učestvovati u pozitivnim društvenim promjenama širom Bosne i Hercegovine.

Putujuće Feminističke Radionice su jedinstveno iskustvo učenja o ženskom poretu kroz leća vremena, o ženskim pitanjima u BiH i svijetu, angažiranoj umjetnosti, načinima kako prepoznati i spriječiti stereotipe i predrasude i još mnogo toga.
Svjedokinje smo svakodnevnog potlačivanja žena, umanjivanja ženske vrijednosti i rada, nasilja nad ženama, mizoginije i ignorisanja ženskih ljudskih prava. Naučite kako zaštititi vlastita i prava drugih, kako se organizirati i kako aktivno djelovati za pozitivne društvene promjene.

Sve/i zainteresovane/i će moći da pogledaju izložbu „Heroine” u periodu trajanja radionice, 01.06. – 03.06. 2012. u OKC Abrašević

Izložba “HEROINE” sadrži prikaz više od pedeset moćnih žena i seže u prošlost i sadašnjost ženske istorije, nudeći inspirativne priče koje i danas potiču nove generacije braniteljki i branitelja ljudskih prava. Izložbu sačinjavaju predstavnice iz BiH i svijeta: književnosti, inovacije i nauke, filma, fotografije, ekologije, mira, muzike i politike.
Radionica u Mostaru je organizirana u partnerstvu sa OKC Abrašević.

Projekt Putujuće Feminističke Radionice je realiziran tokom 2010. i 2011. godine, a ove godine Fondacija CURE planira organizirati trodnevne radionice, izložbe, projekcije filmova i ulične akcije u slijedećim gradovima: Banja Luka, Mostar, Goražde, Travnik, Srebrenica

Radionice se realiziraju zahvaljujući podršci CFD.

Učesnice radionica će imati priliku učestvovati na feminističkom ljetnom kampu koji će biti organiziran u augustu 2012. godine na Boračkom jezeru.

Za više informacija, molimo kontaktirajte CURE ured na telefon 033 264 420 ili putem mail-a: berinadz@fondacija cure.org

Posted by on 2012-05-23. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login