“Ford” će otpustiti oko 20.000 radnika

Ford

Ford

Američki automobilski gigant “Ford”, saopćio je da će otpustiti nekoliko hiljada radnika širom svijeta i umanjiti svoju radnu snagu za oko deset procenata.

Izvor je potvrdio agenciji AFP da su masovna otpuštanja planirana u narednih nekoliko dana i da bi moglo biti obuhvaćeno oko 20.000 zaposlenih. “Ford” je drugi po veličini američki proizvođač automobila i zapošljava 202.000 radnika u svijetu.

Ove informacije objavljene su u vrijeme kada se kompanija suočava sa usporenom prodajom automobila poslije nekoliko godina rasta.

Ovaj proizvođač je u aprilu prodao 214.695 vozila, što je za 7,2% manje nego u istom periodu prošle godine. Portparol “Forda” Mike Moran, rekao je da je cilj kompanije stabiliziranje poslovnih stubova koji donose profit, transformiranje oblasti koje tradicionalno donose manju zaradu i agresivno ulaganje u nove poslovne prilike.

On nije želio da komentaria navode o masovnom otpuštanju radnika, ali je rekao da će “Ford” smanjiti troškove da bi kao kompanija bio što efikasniji.

Posted by on 2017-05-18. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login