Foto natječaj “Mir u objektivu”

foto Mreža za izgradnju mira poziva sve kreativce, bez obzira na dob, da se prijave na natječaj za najbolju dokumentarnu fotografiju iz oblasti ljudskih prava na temu: “Mir u objektivu” i svojim fotografijama doprinesu izradi Mirovnog kalendara za 2012. godinu.

Natječaj je otvoren do 08. novembra/studenog 2011.
Fotografije se šalju isključivo u elektronskom obliku na e-mail: cpt.bih@gmail.com.

Fotografije moraju zadovoljavati sljedeće tehničke uvjete:
• svaki/a autor/ica može poslati do tri fotografije
• fotografije moraju biti isključivo u digitalnom obliku, crno bijele ili u boji, mogu biti razvijene iz filma ili dijapozitiva
• fotografije rađene mobilnim telefonom, foto-montaže i digitalno manipulirane fotografije ne mogu sudjelovati nakonkursu; također, fotografije ne smiju sadržavati nikakve tekstualne poruke niti potpise
• fotografije trebaju biti optimizirane za print, 300 dpi, isključivo u JPG formatu, minimum 1024 px po kraćoj strani
• minimalna veličina fotografije je 5 MB

Radove primamo zaključno sa 08.11.2011. nakon čega će stručni žiri odabrati 12 najboljih fotografija od kojih ćeprve tri biti i nagrađene zahvaljujući sponzorima natječaja:
1. Vikend aranžman za dvije osobe u Hotelu Board na Jahorini, daruje Hotel Board, Jahorina
1. Foto aparat Canon A800, daruje Imtec doo, Sarajevo
2. Externi hard disk 320 GB, daruje Printex doo, Sarajevo

Uži izbor najboljih fotografija biti će objavljen u posebnoj galeriji na www.mreza-mira.net, a svi autori/ke objavljenih fotografija će dobiti po pet kalendara.

Radovi koji nemaju uredno popunjenu prijavnicu i koji ne udovoljavaju tehničkim propozicijama, neće biti prihvaćeni.

Natjecatelj/ica-autor/ica osobno je odgovoran za prikazani motiv na fotografiji, a organizatoru, bez naknade zaautorski honorar, daje pravo korištenja izloženih radova za izradu Mirovnog kalendara 2012. i drugih promo materijala Mreže za izgradnju mira. Sve objavljene fotografije biti će potpisane od strane autora/ica.

Izradu Mirovnog kalendara 2012. podržava projekt Izaberimo mir zajedno uz pomoć Američke agencije zameđunarodni razvoj (USAID).

Mir u objektivu.pdf
Prijavnica

Posted by on 2011-10-20. Filed under Bosna i Hercegovina, Izdvojeno. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login