Franck Ribery: Razmišljao sam o prelasku u Barcelonu

Franck Ribery

Franck Ribery

Franck Ribery priznao je da je u ljeto 2009. razmišljao o prelasku u Barcelonu, ali je odlučio ispoštovati ugovor i ostati u Bayernu.

Francuski reprezentativac je prije nekoliko godina bio na meti Reala, a sada je otkrio da klub sa ‘Santiago Bernabeua’ nije jedini španski tim koji ga je tražio, prenosi Goal.

‘Naravno, tada sam razmišljao da pređem u Barcelonu. Imali su najbolji tim na svijetu. Nije bilo lako odlučiti. Imao sam ugovor s Bayernom i uvijek sam poštovao ovaj klub, prvenstveno zbog Karl-Heinza Rummeniggea i Ulija Hoenessa koji su mi veoma važni’ – kazao je Ribery.

‘Prvo sam razgovarao s Guardiolom nakon naše eliminacije iz Lige prvaka 2009. Prišao mi je nakon remija 1:1 u Münchenu da mi čestita na igri i rekao mi je da sam najbolji. To mi je mnogo značilo’ – dodao je.

Tridesetogodišnji Ribery ranije je izjavio da mu je želja da karijeru završi u Bayernu s kojim je nedavno produžio ugovor do juna 2017.

Posted by on 2013-08-14. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login