Francuska košarkaški prvak Evrope

Francuska, košarkaKošarkaška reprezentacija Francuske pobijedila je Litvaniju s 80:66 (19:22, 31:12, 18:16, 12:16) i po prvi put osvojila titulu prvaka Evrope.

Francuzi su u potpunosti nadigrali Litvance koji nisu imali rješenje za razigrane Nicolasa Batuma (17 poena i šest skokova) i Borisa Diawa (15 poena i šest skokova). Ponajbolji igrač francuske Tony Parker u ovom susretu imao je skroman učinak od 12 poena i tri asistencije, ali brzi razigravač San Antonio Spursa igrao je koliko je njegovom timu bilo potrebno.

S druge strane Litvanci su imali rapoložene Linasa Kleizu (20 poena i pet skokova) i Mantasa Kalnietisa (19 poena i četiri skoka) , dok ostatak tima, izuzev Renaldasa Seibutisa (10 poena), nije bio na nivou finala Evropskog prvenstva.

Porazom u finalu Eurobasketa u Sloveniji, Litvanci su ostali na tri zlatne medalje sa evropskih prvenstava, dok su se Francuzi prvi put okitili najsjajnijim odličjem.

Posted by on 2013-09-23. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login