Frenkijev ‘Napaćeni Bošnjo’ na prvom mjestu ‘Domaćice’

Frenkie

Frenkie

Spot ‘Napaćeni Bošnjo’ Adnana Hamidovića Frenkieja s desetog je stigao na prvo mjesto popularne top liste regionalnog MTV-ja ‘Domaćica’.

Popularni Tuzlak iza sebe je ostavio izvođače kao što su ‘Elemental’, Massimo Savić, ‘General Woo’ te ‘Dubioza kolektiv’, koja je trenutno s pjesmom ‘USA’ na 17. mjestu.

Ovo je peti spot s njegovog posljednjeg albuma ‘Troyanac’, a prije ‘Napaćenog Bošnje’ na vrhu liste bile su i pjesme ‘Gori’ te ‘Situacije’, pjesma koju je Frenkie snimio sa Sašom Antićem iz TBF-a.

‘Mislim da ‘Napaćeni Bošnjo’ ovo zaista i zaslužuje. Vidim da je publika vrlo zadovoljna što me čini dodatno ponosnim. ‘Domaćica’ je jedina kvalitetna top lista na kojoj su objedinjeni izvođači iz svih država s prostora bivše Jugoslavije. MTV na ovaj način daje priliku i mladim, ali i već afirmiranim izvođačima’ –  ističe tuzlanski reper.

Dok čeka rezultate prestižne nagrade ‘Impala’, koja se dodjeljuje najboljem evropskom albumu, Frenkie će ‘Troyanca’ konačno promovirati pred sarajevskom publikom.

‘Nakon Tuzle, Zagreba, Slovenije i Beograda dolazimo u bh. prijestonicu. Na mojoj promociji, koja će se dogoditi 16. marta u ‘Kriterionu’, svoj novi materijal promovirat će i moji prijatelji Kontra i Shtuka.

Očekujem veliki odziv publike jer je ‘Troyanac’ definitivno moje najbolje izdanje do sada’ – poručuje Frenkie.

Posted by on 2013-03-14. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login