Frontmen EKV-a dobit će ulicu u Zagrebu

Milan Mladenović, EKV

Milan Mladenović, EKV

Odbor za imenovanje naselja, ulica i trgova gradske skupštine Zagreba odlučio je da uputiti u proceduru i na javnu raspravu u veća gradskih kvartova predlog za imenovanja novih ulica u Zagrebu, među kojima i ulice Milana Mladenovića, frontmena beogradske grupe Ekaterina Velika.

Predloženo je da jedna ulica nosi ime pjevača Karla Metikoša, da jedno šetalište nosi ime pjesnikinje Vesne Parun.

Govoreći o inicijativi za imenovanje tih ulica, šetališta i parkova, predsjednik odbora Marin Knezović rekao je da je ideja da ulice i trgove u Zagrebu ne moraju dobiti ratnici, umjetnici ili političari, nego da to mogu biti lica iz popularne kulture kao što su muzičar Karlo Metikoš, poznat pod imenom Mat Kolins, ili Milan Mladenović.

On je predložio da se ta imena daju ulicama koje su u planu ili u izgradnji kako građani ne bi imali problema s novim dokumentima. Prijedlog za ulice Karla Metikoša i Milana Mladenovića u istočnom dijelu Zapruša Knezović je obrazložio time da je Metikoš bio vrlo popularan kao zvijezda rok muzike na području bivše Jugoslavije i dijela Evrope.

Za Milana Mladenovića, rođenog u Zagrebu, rekao je da je bio medijski vrlo zanimljiv jer je reč o pjevaču beogradske grupe Ekatarine Velike koja je, kako je ocijenio, bila popularnija u Hrvatskoj nego u Srbiji i ostavila je velik trag u popularnoj muzici bivše Jugoslavije.

Prijedlog za imenovanje ulice Safveta bega Bašagića ocijenio je kao civilizacijski iskorak jer je riječ o bošnjačkom preporoditelju, ali i Zagrepčaninu i velikom pravašu, kao i ličnosti čvrsto povezanoj s bošnjačkom i hrvatskom kulturom. Njegova ulica bila bi u blizini Islamskog centra u kvartu Pščenica.

Podržana je inicijativa za šetalište poznate pjesnikinje Vesne Parun i za parkove 145. brigade i branitelja Dubrave.

Odbor je odobrio i imenovanje parka Zlate Bertl, izumiteljke “vegete” i ulice Diane Budisavljević, Austrijanke koja je kao humanitarka i nezavisna socijalna aktivistkinja spasila na hiljade djece s Kozare, kao i ime ulice Zulejke Stefanini-Tućan, sportistkinje koja je osvajala trofeje u 14 disciplina, prenosi Tanjug.

Posted by on 2012-05-05. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login