Fudbalska reprezentacija BiH otputovala u Italiju

Fudbalski „A“ reprezentativci Bosne i Hercegovine otputovali su danas sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo za Firencu gdje će na stadionu Artemio Franchi sutra u 20:45 sati odigrati svoj prvi meč u UEFA A Ligi nacija protiv Italije.

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Izabranici selektora Dušana Bajevića večeras će u Firenci odraditi jedan trening.

Press konferencija bh. tima zakazana je za večeras u 18:30 sati, a trening u 19:00, saopštio je Fudbalski savez BiH.

Trener u stručnom štabu reprezentacije Rusmir Cviko kazao je pred polazak u Italiju da je zadovoljan odrađenim pripremama.

“Igrači su odradili dio koji smo očekivali. Stručni štab je zadovoljan sa trenutno formom. Mislim da ćemo pružiti kvalitetnu utakmicu. Jedino mali problem imamo kod Kovačevića”, izjavio je Cviko.

Reprezentativac Zoran Kvržić ističe da bh. fudbaleri imaju veliki motiv u duelu protiv jedne od najboljih evropskih selekcija.

“Sigurno nam je veći izazov u A grupi. Dobra je priprema i za kvalifikacije sa meč sa Sjevernom Irskom. Motivisani smo i spremni i možemo pružiti još jednu dobru utakmicu”, kazao je Kvržić.

Nastup u elitnoj UEFA “A” Ligi nacija “Zmajevi” počinju sutra protiv Italije u Firenci, dok će tri dana kasnije na zeničkom “Bilinom polju” dočekati Poljsku.

Posted by on 2020-09-03. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login