Gabi Novak i Matija Dedić večeras prvi put zajedno pred sarajevskom publikom

Gabi Novak, Matija Dedić

Gabi Novak, Matija Dedić

“Ja slavim večeras dan ljubavi tvoje, u kući za ptice, u kući za dvoje“ – naziv je koncerta Gabi Novak i Matije Dedić koji će večeras biti održan u “4 sobe gospođe Safije“ u Sarajevu.

– Tom prilikom, prvi put zajedno ćemo pred sarajevskom publikom otpjevati i odsvirati kompozicije Arsena Dedića, Đorđa Novkovića, Kemala Montena i nekoliko jazz standarda – rekao je Matija Dedić na pres-konferenciji.

On je 2003. godine, kako kaže, nagovorio svoju mamu Gabi Novak da snimi obrade njenih najpoznatijih pjesama, od kada su počeli surađivati u profesionalnim karijerama.

Večerašnje intimno druženje za Gabi će biti nostalgično, lijepo i emotivno budući da je samo lijepe uspomene vežu za Sarajevo.

– Kao prvo povezuje me Kemal Monteno koji, nažalost, nije među nama. On mi je ponudio pjesmu “Šta je ljubav“ s kojom sam 1979. godine osvojila prvo mjesto na festivalu “Vaš šlager sezone “ – istakla je Gabi uoči večerašnjeg nastupa u Sarajevu.

Posted by on 2017-03-04. Filed under Film & Muzika, Kultura, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login