Gareth Bale ipak igra na Bilinom polju

 Gareth Bale

Gareth Bale

 Gareth Bale, najbolji fudbaler Velsa, ipak, bit će spreman za utakmicu devetog kola grupe “B” kvalifikacija za EURO 2016, koju će sa nacionalnim timom svoje zemlje odigrati 10. oktobra protiv Bosne i Hercegovine u Zenici.

Vijest iz Madrida u Velsu je dočekana sa velikim oduševljenjem, te se nadaju da sa svojom prvom uzdanicom mogu pobijediti BiH i osigurati plasman na naredno Evropsko prvenstvo koje će se odigrati od 10. juna do 10. jula 2016. godine u Francuskoj.

Nakon osam odigranih kola u grupi “B” kvalifikacija za EP vodi Vels sa 18 bodova, jednim više od Belgije. Treći je Izrael sa 13, BiH je sakupila 11, Kipar devet, dok je Andora bez ijednog boda.

Nacionalnom timu BiH za plasman na treću poziciju koja vodi u baraž trebaju pobjede protiv Velsa i Kipra, ali uz to da Izrael ukupno ne osvoji više od tri boda u mečevima sa Kiprom kući i Belgijom u gostima.

Posted by on 2015-09-29. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login