Gitarista Rolling Stonesa predstavio izložbu likovnih radova

Ronnie Wood

Ronnie Wood

U New Yorku je sinoć otvorena izložba likovnih radova slavnoga gitarista Rolling Stonesa – Ronnieja Wooda.

Izložbu je nazvao “Lica, vremena, mjesta”, a obuhvaća slike koje je stvarao desetljećima. U londonskoj The Gallery in Cork Street izloženo je 100 crteža, slika i drugih umjetničkih djela.

Inače, Wood je priznao da je muzičku karijeru započeo nakon što je početkom 60-ih shvatio da neće moći živjeti od slikanja.

“Jedan od kustosa izložbe je i američki milijunaš Bernie Chase, koji je i vlasnik mnogih Woodovih djela izloženih na ovoj izložbi. Ronnie je svirao sa svima koje možete zamisliti, i ostao je sa svima u jako dobrim odnosima – tu su imena kao što su George Harrison, Jimi Hendrix, Eric Clapton, Pete Townshend. On je je neizbježna rock ‘n’ roll figura, a njegova umjetnost objašnjava historiju samog rock ‘n’ rolla”, izjavio je Chase.

Ljudi uglavnom ne znaju da se ja bavim i vizualnom umjetnošću. Stvarati muziku u okviru kolektiva je divno iskustvo, ali izraziti svoju individualnost kao umjetnik je jedan vrlo osoban čin.

Umjetnost je jedan mnogo jači, mnogo osobniji izraz, izjavio je Wood uoči otvorenja.

Posted by on 2012-04-11. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login