Glamoč u veoma teškoj situaciji

Glamoč, snijegGlamočki načelnik Radovan Marković rekao je da je situacija u ovoj općini, izazvana snježnim nevremenom, izuzetno teška, jer su blokirani svi putevi prema Drvaru, Livnu i Banja Luci, lokalni putevi su zatrpani, a sela odsječena.

Marković je naglasio da je općina zaboravljena od svih, te da su općinske vlasti tražile pomoć pripadnika Oružanih snaga BiH, jer je već nekoliko dana zameteno nekoliko porodica Subašić na području prema bivšem vojnom poligonu.

Prema njegovim riječima, općina nema bagera ni kamiona za čišćenje snijega. Jedini bager koji je vlasništvo ovdašnje pilane “Finvesta” angažovan je na čišćenju snijega u gradu i na prilaznim putevima.

Marković je u izjavi za lokalni radio u Livnu upozorio da će, ako ovakva situacija potraje, vjerovatno biti potrebna pomoć helikoptera da bi se došlo do nekih seoskih područja koja su već nekoliko dana odsječena i pomoglo lokalnom stanovništvu.

Posted by on 2012-02-08. Filed under Banja Luka, Drvar, Glamoč, Livno, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login