Glenn Miller orkestar nastupio u Mostaru

Glenn Miller orkestarSvjetski poznati Glenn Miller orkestar nastupio je u nedjelju navečer u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

Big bend sastavljen od 17 članova oduševio je ljubitelje muzike u gradu na Neretvi vodeći ih muzičkim vremeplovom kroz historiju swinga i jazza.

Orkestar, pod dirigentskom palicom Wil Saldena, izveo je najpoznatija djela Glenna Millera, ali i uratke ostalih poznatih umjetnika iz sredine prošlog stoljeća, kao što su Benny Goodman, Woodie Herman, George Gershwin, Elle Fitzgerald ili Doris Day.

Glenn Miler orkestar nastupio je u Mostaru u sklopu turneje koja nosi ime njihova posljednjeg albuma, “In The Miller Mood”. Turneja nastavlja priču započetu turnejom “Evergreens in swing” koja je postigla ogroman uspjeh i punila dvorane na nevjerojatnih 260 nastupa u samo dvije godine.

Glen Miller orkestar je u subotu gostovao u Zagrebu, a nakom Mostara nastupit će u Podgorici, Sarajevu i Beogradu.

Glenn Miller jedan je od najpoznatijih američkih jazz muzičara, aranžera i skladatelja swing ere koji je iza sebe ostavio brojna djela i još brojnije poklonike diljem svijeta. Velika popularnost Glenna Millera koju je stekao za života nije jenjala ni nakon nestanka 1944. godine u nikad do kraja objašnjenoj zrakoplovnoj nesreći iznad La Manchea. Imao je tada samo 40 godina. Millerovo tijelo nikada nije pronađeno, kao ni trag stradale posade i putnika niti aviona koji je letio iz Velike Britanije u Pariz pa stoga u njegovoj osmrtnici stoji “nestao u akciji”. Nakon nestanka Glenna Millera orkestar je prvo preuzeo član orkestra Tex Beneke, potom Ray McKinley, a 1978. vodstvo orkestra za Europu preuzima Wil Salden.

Posted by on 2012-01-16. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login