Gmail dostupan i offline

GmailOdlična vijest za sve korisnike Googleovog maila – putem predstavljene aplikacije Gmail od sada možemo koristiti i kada nemamo pristup internetu.

Ova je opcija trenutno dostupna samo u Googleovom pregledniku internetskih stranica Chrome pa ako ga do sada niste koristili, a volite Gmail, ovo je pravo vrijeme da ga instalirate na svoj računar i počnete surfati putem njega.

Nakon što skinete Chrome, potrebno je ići u Googleovu web trgovinu aplikacijama i tamo potražiti Google Offline, odnosnoIzvanmrežni Google Mail i kliknuti na ‘Pokreni aplikaciju’. Ovoj, ali i ostalim aplikacijama namijenjenim Chromeu pristupa se otvaranjem novog taba te su onda u gornjem dijelu ekrana prikazane sve instalirane aplikacije.

Gmail aplikacija dizajnirana je po uzoru na onu za tablete pa će vlasnici iPada i sličnih tableta odmah prepoznati pojednostavljeno sučelje.

Izvanmrežni Google Mail omogućuje čitanje, organizaciju i arhiviranje mailova i kada se nije moguće spojiti na internet, a ono što treba napomenuti (i što se podrazumijeva) jest da kada ste offline ne možete primati i slati mailove, već napisani mailovi idu u datoteku ‘Odlazna pošta’ i šalju se pri prvom spajanju na internet.

Ista je stvar i s ostalim promjenama koje napravite poput označavanja, arhiviranja ili brisanja mailova – one stupaju na snagu tek kada se ponovno uspostavi internetska veza.

Ali, nije Gmail jedina usluga kojoj ćemo moći pristupati offline te su iz Google najavili da nam uskoro i za pregledavanje njihovih dokumenata i kalendara također neće biti potrebna veza s internetom.

Posted by on 2011-09-03. Filed under Tehnologija & Nauka. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login