Goethe-Guerilla pravi novu akciju Izložba „RevoluziJA“

Nakon akcije „Taxi lica“ u kojoj su Gerilci jedan dan nudili besplatan taksi građanima Sarajeva i sa njima razgovarali o problemima u gradu, ova grupa mladih nastavlja sa radom.

Od 18. do 24. novembra u galeriji BlackBOX bit će moguće pogledati završnu fazu ovog projekta. Radi se o izložbi koja skuplja materijale iz obje prethodne akcije „Taxi lica“ i „Sve u jednom“. Snimci i fotografije ljudi koji su se vozili sa Gerilcima za vrijeme „Taxi lica“, njhove želje, strahovi i nadanja i majice sa izložbe „Sve u jednom“ – sve će to biti izloženo. Ulaz na izložbu je besplatan.

Inače, Goethe-Guerilla je grupa pet mladih, oformljena na Goethe-Institutu Bosne i Hercegovine, koja ima za cilj pružanje prostora mladim ljudima da se kreativno izraze, promovišu kulturu i umjetnost i na neobičan način ukazuju na probleme, ali i prednosti Sarajeva.

Gerilci pozivaju sve građane da im se priključe u aktivnostima planiranim narednih dana kako bi zajedno radili na stvaranju jednog zdravijeg kulturnog, umjetničkog i društvenog prostora u našem gradu. Ovo je prilika za sve one koji žele da vide nešto drugačiji način prikazivanja problema običnog čovjeka, ali i njegovih ideja kako da se problemi riješe.

Više informacija o Goethe-Guerilli možete dobiti na web-stranici Goethe-Instituta: www.goethe.de/bih

Posted by on 2011-11-18. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login