Google priprema plaćanje Gmailom

GmailGoogle uskoro uvodi opciju Pony Express koja će vam omogućiti plaćanja računa Gmailom.

Ovih dana Recode je otkrio da Google priprema novu opciju koja će biti ugrađena u njegov Gmail servis. Opcija čiji je radni naziv (barem zasad) Pony Express, omogućit će vam plaćanje računa direktno iz vašeg Gmail računa.

U osnovi to funkcionira na taj način da ćete se morati prijaviti, ostaviti neke privatne informacije poput punog imena i prezimena, adrese i naravno broja kreditne kartice, te potom platiti račun direktno iz svog e-mail inboxa putem nove opcije ugrađene u Gmail.

Dakako, da bi stvar doista imala nekog smisla, odnosno da bi se razlikovala od sistema e-bankinga kakav već možda koristite, ideja je u tome da vam u Gmail poštanski sandučić stižu računi, koje možete odmah ispuniti i platiti navedenim sistemom putem svog računara ili mobilnog uređaja. Može se stoga reći da je ovo neka vrsta Googleovog e-bankinga.

Obzirom da je Recode došao u posjed screenshotova na kojima se traži unošenje broja socijalnog osiguranja, očito je da je ova usluga zasad namijenjena samo korisnicima u SAD-u, no vjerujemo da će je brzo proširiti širom svijeta kao i sve ostale usluge koje su do sada lansirali.

Posted by on 2015-03-26. Filed under Magazin, Tehnologija & Nauka. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login