Google Translate ruši jezičke barijere

 Google TranslateGoogle se nada da će njegova aplikacija Translate srišiti jezičke barijere uz pomoć dodatka – glasovnog prevođenja.

Ažurirana aplikacija nudi odmah izgovoren prevod riječi sa desetine jezika i na taj način omogućava korisnicima da se lako sporazumijevaju sa ljudima kada se nađu u nekoj stranoj zemlji, prenosi Indipendent.

Aplikacija takođe nudi i upotrebu kamere kao sredstva za prevođenje.

To znači da će korisnik moći da kameru prinese slici i automatski će se pojaviti prevod onoga šta tu piše.

Zahvaljujući ovoj aplikaciji turisti se nikada više u restoranu neće prevariti i naručiti nešto, a da ne znaju šta su naručuli.

Sve ovo djeluje kao da prevodilac ima magična dejstva.

Delimično to i jeste istina jer nam on omogućava mnogo lakše sporazumijevanje što sa prijateljima iz inostranstva, a isto tako i sa lokalnim stanovništvom zemlje u kojoj smo turisti.

Međutim, postoje i neka ograničenja. Naime, iako konverzacijski mod funkcioniše na 38 različitih jezika, foto prevod uključuje samo engleski, francuski, njemački, italijanski , portugalski, ruski i španski jezik.

Posted by on 2015-02-05. Filed under Magazin, Tehnologija & Nauka. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login