Gradačac: Na Sajmu šljive oko 300 izlagača iz BiH i inostranstva

Gradačac, sajam šljivePripreme za održavanje 44. međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije – Sajam šljive, koji će biti održan od 23. do 27. augus u Gradačcu, u završnoj su fazi. Očekuje se sudjelovanje oko 300 izlagača iz Bosne i Hercegovine i inostranstva.

“Do sada je prijavljeno 220 sudionika i do početka sajma očekujemo da ćemo imati ukupno 300 izlagača iz zemlje i inostranstva. To nam je ovogodišnji cilj i sudeći prema interesu izlagača, on bi trebao biti i ispunjen”, kazao je Hašim Šabanović, direktor Gradačačkog sajma.

Otvaranju sajma, pored izlagača, prisustvovat će i veliki broj zvaničnika iz Bosne i Hercegovine i susjednih zemalja te nekoliko ambasadora akreditiranih u Bosni i Hercegovini.

“To je pokazatelj da je ovaj sajam, osim kod privrednika, uvršten i u kalendare institucija i organizacija koje sudjeluju u razvoju poljoprivrede i prehrambene industrije”, istaknuo je Šabanović.

Ove godine, uz podršku ProLocal programa Evropske unije, bit će održana prezentacija i predavanje na temu “Prednosti i neminovnost zajedničkog pristupa tržištu”.

 

Drugog i trećeg dana sajma, 24. i 25. augusta, bit će održan 2. međunarodni kongres o pčelarstvu i pčelinjim proizvodima.

“Za nas, Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije, u organizacijskom smislu, počinje već u srijedu, 9. augusta, kada se podiže montažna izložbena hala koja je sastavni dio zatvorenog sajamskog prostora uz objekt Gradačačkog sajma”, zaključio je Šabanović.

Posted by on 2017-08-09. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login