Gradonačelnik Sočija: Homoseksualci su dobrodošli

Soči, 2014Gradonačelnik Sočija Anatolij Pahomov izjavio je da su homoseksualci dobrodošli u ovaj grad za vrijeme Zimskih olimpijskih igara.”Pružićemo gostoprimstvo svima koji poštuju zakone Rusije i ne nameću svoje navike drugima”, izjavio je Pahomov za BBC.

On je na pitanje novinara da li homoseksualci treba da skrivaju svoje seksualno opredjeljenje, odgovorio da to nije potrebno.

“Jednostavno kažemo to su vaše stvari, vaš život. Ali mi ovdje na Kavkazu ne odobravamo takav način života”, naveo je Pahomov.

U Rusiji je uveden zakon koji zabranjuje propagandu netradicionalnih seksualnih odnosa pred maloljetnicima, a za održavanje gay parada predviđena je i novčana kazna, podsjeća AFP.

Ovaj zakon izazavao je burna reagovanja, pa je usledio i poziv na bojkot Olimpijskih igara.

Međutim, predsjednik Rusije Vladimir Putin potvrdio je da će Rusija tokom Olimpijskih igara u Sočiju dočekati sve sportiste i posjetioce nezavisno od njihove seksualne orijentacije.

Zimske Olimpijske igre u Sočiju počinju 7. februara i traju do 23. februara.

Posted by on 2014-01-29. Filed under Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login