Grand-prix za “Rock’n’Roll” Dine Mustafića

Dino Mustafić

Dino Mustafić

Na petom međunarodnom teatarskom festivalu Skupi Fest u Skoplju, Grand-prix za najbolju predstavu dobila je predstava “Rock’n’Roll” u produkciji Narodnog pozorišta Priština u režiji bh. reditelja Dine Mustafića.

U kvalitetnoj konkurenciji bile su predstave iz Italije, Poljske, Francuske, Turske, Srbije, Slovenije, te BiH koju je predstavljala predstava “Ćorkan”, autorski projekt Harisa Burine.

“Posebno me obradovala vijest da je “Rock’n’roll” osvojio Grand-prix, između ostalog i zbog sjajne regionalne saradnje između hrvatske dramaturginje Željke Udovičić, mene kao bh. reditelja i kosovskog ansambla”, izjavio je Dino Mustafić, povodom još jednog priznanja.

Mustafić je ove godine režirao i u Srbiji (“Patriotic Hypermarket”), te Bugarskoj (“Demon iz Skopja” produkcija gradskog teatra Zad Canal iz Sofije), a trenutno priprema novu predstavu u sarajevskom Kamernom teatru 55.

“Budući da je i stručni žiri potvrdio kvalitet predstave, nadam se da će slijedeće godine i sarajevska publika imati priliku vidjeti “Rock’n’roll”, najavio je Mustafić.

Skupi Festival iz Skoplja osnovan je 2007. s ciljem da odražava kulturno naslijeđe Makedonije, koje se obnavlja među generacijama.

Kao međunarodni festival, odlikuje ga duh kulturnog nadmetanja među različitim nacijama u segmentu teatarske aktivnosti, kao važnom segmentu svake razvijene kulture današnjice. Jedan je od najvažnijih kulturnih događaja u Makedoniji.

Posted by on 2011-11-13. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login