GREEN FEST“, Beograd: Još mjesec dana za prijavu filmova

 

Green  FestSvi zainteresovani autori imaju još mjesec dana da prijave svoje radove za prikazivanje na Festivalu “Green Fest” za program ekološkog filma koji nosi naziv “Green Screen Fest”, a najbolji radovi biće nagrađeni vrijednim poklonima koje je obezbjedio Samsung, saopšteno je iz Centra za unapređenje životne sredine (CUZS), organizatora Festivala. Posljednji dan za prijavu radova je 10. Oktobar 2012. godine, dok će lista izabranih radova za prikazivanje na Festivalu biti dostupna 5.novembra 2012. godine na zvaničnoj stranici „Green Fest“-a (www.greenfest.rs), gdje se mogu naći sve potrebne informacije u vezi sa prijavom na konkurse.

„Urbana ekologija i održivi razvoj“ predstavljaju glavnu temu raspisanog konkursa za prijavljivanje amaterskih filmova, i otvoren za sve potencijalne učesnike bez ograničenja u uzrastu. Pojedinac može da konkuriše za učešće samo ako je tehnika snimanja filma u potpunosti amaterska, i mogu se prijaviti: snimci napravljeni mobilnim telefonom, foto-aparatom i  amaterskom video kamerom. U okviru ove kategorije, na Festivalu će ostvarenja biti nagrađivana u tri starosne kategorije: za učesnike do 18 godina, za učesnike od 18 do 27 godina, i za učesnike preko 27 godina. Jedan autor može da prijavi najviše pet filmova, dok je maksimalno trajanje pojedinačnog ostvarenja 15 minuta.

Program kratkog filma je otvoren za sve profesionalce iz oblasti kinematografije koji se bave temom prirode i ekologije. U okviru ove kategorije, na „Green  Fest“-u će se dodeliti: I nagrada za najbolji kratki film i II nagrada za najbolji kratki film. Pojedinac može da prijavi najviše 3 prijedloga za prikazivanje na Festivalu, dok pojedinačno trajanje filmova ne može biti duže od 30 minuta.

Međunarodni festival zelene kulture “Green Fest” koji će se održati u beogradskom “Domu Omladine” od 14. do 16.11.2012. po prvi put se održava pod ovim imenom i predstavlja nastavak prakse uspešnog organizovanja Međunarodnog festivala ekološkog filma „Green Screen Fest“ koji je publika u Beogradu imala prilike da vidi tokom 2010. i 2011. godine. U prethodne dvije godine prikazano je preko 130 filmova iz 25 zemalja, održano 39 radionica i predavanja, i predstavljeno preko 20 zelenih izlagača i umjetnika.

Festival se održava uz podršku grada Beograda – Sekretarijata za zaštitu životne sredine, kompanije Samsung i velikog broja partnera i prijatelja.

Posted by on 2012-09-19. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login