Gregory Porter otvara 18. Jazz Fest Sarajevo

 

Gregory Porter

Gregory Porter

Američki pjevač Gregory Porter danas će u 20:30 sati na sceni Bosanskog kulturnog centra otvoriti 18. izdanje međunarodnog muzičkog festivala Jazz Fest Sarajevo.

Ulaznice za koncert na kojem će Porter predstaviti aktuelni Grammyjem nagrađeni projekt Liquid Spirit, rasprodane su još u subotu, a u direkciji festivala očekuju da će u narednim danima biti rasprodani još neki od festivalskih programa.

Manji broj ulaznica preostao je za koncerte četverostruke dobitnice nagrade Grammy američke pjevačice Dianne Reeves i libansko-francuskog trubača Ibrahima Maaloufa, a ulaznica i dalje ima dovoljno za koncerte legendardnog britanskog gitariste Johna McLaughlina koji nastupa sa svojim ansamblom 4th Dimension, američkog gitariste Billa Frisella koji će predstaviti aktuelni projekat Guitar in the Space Age, norveškog saksofoniste Hakona Kornstada, trija iznimnog kontrabasiste Avishaija Cohena te braća Teofilović koji sa Miroslavom Tadićem premijerno u Sarajevu predstavljaju repertoar tradicionalnih pjesama Balkana sa albuma Vidarica.

Posted by on 2014-11-04. Filed under Jazz Fest Sarajevo, Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login