Grupa No Doubt se vraća na scenu nakon 10 godina

No Doubt

No Doubt

Čini se kao da je još jučer grupa No Doubt bila na vrhu svjetskih muzičkih top lista. Danas, nakon deset godina, ljubitelji ove grupe konačno mogu uživati u novom materijalu. Grupa je svoj posljednji album “Rock Steady” objavila još 2001. godine.
Četrdesetdvogodišnja Gwen je rekla da je bend iskoristio iskustvo, koje su stekli odrastanjem u odgovorne porodične ljude, kao inspiraciju za pisanje novih pjesama.

“Mrzim govoriti o tome šta pjesme predstavljaju jer osjećam da, dok ih snimam, dajem veliki dio sebe. Mislim da većina pjesama govori o prevelikim obavezama i pokušajima da se sve izbalansira. To je neko najjednostavnije objašnjenje”, kazala je Gwen.

Bubnjar Adrian Young je rekao da je čudan osjećaj kada se od obaveza ozbiljnog porodičnog čovjeka ponovo vratiš ovakvoj muzici.

“Kako od običnog oca iz predgrađa postepeno ponovo postajem član No Doubta, počinjem shvatati da smo mi veliki bend i da smo nekada bili popularni”, rekao je Young.

Posted by on 2012-07-18. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login