Grupa U2 održala humanitarni koncert za Haiti

U2
U2

Irska grupa U2 u subotu je nastupila prvi put nakon tri godine, u hotelu na Beverly Hillsu gdje su očekujući ovogodišnju dodjelu Zlatnih globusa prikupljali novac za pomoć Haitiju, piše britanski The Guardian.

Na trećem godišnjem koncertu Help Haiti, koji organizira Sean Penn, U2 su bili bend iznenađenja, a za publiku u kojoj su većinom bile filmske i glazbene zvijezde odsvirali su “I Will Follow”, “Desire” i “Vertigo”.

Bono i Edge pojavili su se na pozornici i s haićanskom pjevačicom Anaelle Jean-Pierre, koja je otpjevala svoju verziju Cohenove pjesme “Aleluja”. U programu je nastupio i izraelski pjevač Asaf Avidan, a sudjelovali su i Idris Elba te Emma Thompson.

U nedjelju navečer U2 je primio Zlatni globus za pjesmu “Ordinary Love” iz filma “Mandela: Dug put do slobode”. “To je vrlo osobno za nas”, rekao je Bono.

“Mandela nam je u potpunosti promijenio živote, bio je to čovjek koji je odbio mrziti, ne zato što nije bio bijesan ili ljut, već zato što je mislio da se ljubavlju može postići više”, dodao je.

U2 nisu nastupali od 2011., a očekuje se da to neće biti i njihov posljednji nastup ove godine. Najavljeno je da bi u travnju trebao izaći njihov studijski album, za koji su se vratili izdavačkoj kući koja ih je otkrila sedamdesetih, Island Recordsu, a potom će vjerojatno najaviti i koncerte na kojima će ga promovirati.

Na koncertu za oporavak od katastrofalnog potresa na Haitiju iz 2010. prikupilo se oko šest miliona dolara, a među donatorima bili su Piers Morgan, Julia Roberts, Michael Douglas, Charlize Theron i Chris Martin.

Posted by on 2014-01-14. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login