Gubitak Twittera 645 miliona dolara

Twitter

Twitter

Društvena mreža Twitter saopćila je kako je u prošloj godini poslovala s neto-gubitkom u visini od 645 miliona dolara, samo tri mjeseca nakon početne javne ponude dionica na Njujorškoj berzi, prenose agencije.

Prihodi su više nego udvostručeni, na 665 miliona dolara.

Samo u posljednja tri mjeseca 2013. godine neto-gubitak Twittera iznosio je 511 miliona dolara, ali su prihodi, također, više nego udvostručeni, na 243 miliona dolara.

Ulagače brine spori rast broja korisnika.

Tako je Twitter u posljednja tri mjeseca 2013. godine u prosjeku imao 241 milion korisnika mjesečno, samo 3,8 posto više nego u prethodna tri mjeseca.

Na početku prošle godine broj korisnika se u prosjeku povećavao 10 posto mjesečno.

Pitanje o zaradi

Pregledi vremenske crte (Timeline) pali su gotovo sedam posto, što znači da korisnici rjeđe osvježuju stranice.

“Izvještaj će nametnuti pitanje je li Twitter zaista etablirana platforma”, izjavio je Arvind Bhatia, analitičar u Sterne, Elin & Leachu.

Dionice Twittera više su nego udvostručile svoju vrijednost od početne javne ponude na Wall Streetu u novembru 2013. godine, kada je vrijednost kompanije procijenjena na blizu 18 milijardi dolara.

Mišljenja su sada podijeljena može li Twitter, zaista, donijeti zaradu ulagačima.

Posted by on 2014-02-08. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login