Guns N’ Roses na Exitu 2012.

Guns-n-Roses

Svjetski poznati kalifornijski “odmetnici”, bend koji je tokom čitave svoje karijere živio krilaticu “seks, droga i Rock N’ Roll” i otpadnički heroji prethodnih nekoliko generacija, Guns N’ Roses, nastupiće ovog ljeta na glavnoj bini Exit festivala.

Od svog debi albuma, Appetite For Destruction iz 1987., sve do posljednjeg, Chinese Democracy, iz 2008. godine, ali i novog albuma, za koji tvrde da već imaju spreman materijal, Gunsi su bili misionari rokerskog shvatanja slobode, koje predvodi enfant terrible i ikona rokenrol kulture, Axl Rose.

Guns N’ Roses su svjetsku popularnost stekli osamdesetih i početkom devedesetih godina svojom muzikom koja je mješavina hard rocka, blues rocka, heavy metala i glem metala, ali i spektakularnim koncertima, skandalima i tučama. Mnoge generacije su odrastale uz rok himne poput  Sweet Child Of Mine, November Rain, Paradise City, Knockin’ on Heaven’s Door, Don’t Cry ili Welcome to The Jungle.

U aprilu 2012. Guns N’ Roses biće primljeni u Rock and Roll Hall of Fame’s, ispisujući tako najznačajnije stranice svjetske rok baštine.

„Kao jedan od simbola osamdesetih godina, Gunsi su vratili interes za rok muziku kod najšire publike u vrijeme prevlasti elektro i dens-popa, osavremenjavajući njen originalni hedonistički bunt i prevodeći ga na ponašanje i jezik razumljiv novim generacijama…“, objašnjava menadžer Main stagea Exit festivala, Dragan Ambrozić.

„Sa jedne strane zavidno sviračko umijeće, a sa druge ispadi i ekscesi kao u najboljim danima klasičnih putujućih rok cirkusa, The Rolling Stones-a ili Led Zeppelin-a, bili su pokazatelj da su Guns N’ Roses mislili od početka ozbiljno, kad su obećavali da će dovesti u pitanje svaki status quo. Dugo prije njih nije bilo novog, dobrog i istovremeno tako nestabilnog benda, koji je sa uspjehom pravio i prodavao platinaste ploče, a da je i dalje zvučao uvjerljivo odmetnički…“

Guns N’ Roses  su u intervjuu za NME u januaru ove godine najavili da im je sedmi po redu studijski album prioritet, kao i da imaju tonu novog materijala, tako da na Exitu možemo očekivati premijerno izvođenje novih hitova. Svi prethodni albumi Gunsa prodati su u više miliona primjeraka, dostižući platinaste tiraže i sjajne uspjehe na top listama širom svijeta.

Svoj nastup na ovogodišnjem Exit festivalu koji će se održati od 12. do 15. jula već su potvrdili legendarni New Order, moćni Gossip, rokenrol atrakcija Wolfmother, world music senzacija Buraka Som Sistema, dok na Dance Areni nastupaju Richie Hawtin, Miss Kittin, Art Department, Maceo Plex, kao i članovi Cadenza etikete, Luciano, Reboot Live, Kenny Larkin, Robert Dietz i Maayan Nidam.

Ulaznice za Exit koji će se održati od 12. do 15. jula 2012. su u prodaji. Više informacija o ulaznicama i prodajnim mjestima možete pronaći na: www.exitfest.org.

Posted by on 2012-03-02. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login