Guns N’ Roses: Novi album nam je prioritet

Guns N' Roses

Guns N' Roses

Legendarna grupa Guns N’ Roses su izjavili da je snimanje novog albuma, nasljednika ‘Chinese Democracy’ sada njihov ‘prioritet’.

Bend je snimio ‘Chinese Democracy’, svoj šesti album punih 15 godina nakon svog petog izdanja, nakon čega su 2011. uglavnom proveli na turneji. Sada je gitarist DJ Ashba izjavio kako on i frontmen Axl Rose ubrzano rade na materijalima za sedmi studijski album.

Za sajt Mamasfallenangels.com Ashba je rekao: “Axl ima tone i tone materijala; on sjedi u svojoj hotelskoj sobi i pušta mi sate snimljenog materijala. A i ja sam napisao desetak, mislim 12 pjesama koje mu se zaista sviđaju.”

Ashba je dodao i da bend ne želi stavljati nikakve rokove ili datume izlaska novog albuma, ali je naglasio da će to svakako biti “u razumnom roku”.

I dalje se nastavljaju nagađanja hoće li Guns N’ Roses nastupiti u originalnoj postavi povodom ulaska u Rock And Roll Hall Of Fame, a zasad ni Axl Rose ni Slash nisu odbacili tu mogućnost.

Bend će ove godine ući u Kuću slavnih zajedno s bendovima Faces/Small Faces, Red Hot Chili Peppers i Beastie Boys, a to će proslaviti na svečanosti u Clevelandu 14. aprila.

Posted by on 2012-01-17. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login