Hajduk: Otkaz Poklepoviću, Vučević vodi tim

Hajduk, Goran Vučević

Hajduk, Goran Vučević

Sportski direktor splitskog Hajduka Goran Vučević ima još jednu funkciju i to onu trenersku. Službeno je to potvrđeno na konferenciji za medije ovog nogometnog kluba iz Hrvatske koja je danas održana na stadionu Poljud.

Vučević, kako prenosi agencija Hina, voditi će ekipu Hajduka do kraja sezone nakon što je Stanko Poklepović smijenjen nakon svega dva mjeseca.

Predsjednik „Bilih“ Marin Brbić je rekao kako je odluka bila teška i da je Poklepović dobro radio svoj posao.

„Zahvalni smo mu što je kao hajdučki vojnik uskočio kada je najviše trebalo. Sve je učinio, no nažalost je rezultat izostao. Odlučili smo da momčad preuzme sportski direktor Goran Vučević koji će na klupi ostati do ljeta“, otkrio je Brbić.

Preuzeo odgovornost

Na dosadašnjem radu Poklepoviću se zahvalio i Vučević, preuzevši na sebe odgovornost za loše rezultate jer on je bio taj koji ga je pozvao da bude trener, te dodao kako je jedini razlog njegovog odlaska rezultat.

„Ovo nismo očekivali. Nismo se nadali ovome. Bodovi nam nedostaju i to nas je dovelo do ovoga. Politika kluba koju sam provodio uvijek je bila da igraju mladi. Treneri su možda procijenili da ti mladi nisu u stanju donijeti bodove. Stanko je htio najbolje, nažalost, za pravo vam daje rezultat“, kazao je Vučević.

Dodao je i kako nije želio postati trener i da ne zna ko će biti u stručnom štabu. Kao vojnik kluba, nastavio je, „ne da sam morao, nego nije bilo dileme“ kada je riječ o preuzimanju tima.

„Nismo imali nikakvo rješenje izvan kluba, ne želim ni bježati od odgovornosti. Imali smo korektan razgovor sa Stankom, naša je želja da ostane u klubu, on je želio kratak odmor, da se makne od kluba“, zaključio je Vučević, najavivši kako će se i dalje oslanjati na mlade snage i da će u utorak ujutro s igračima odigrati prvi trening.

Posted by on 2015-04-17. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login