Hajrović: Bit će kao da igramo na Bilinom polju

BiH, Argentina,  Izet Hajrović

Izet Hajrović

“Meni se čini da će to biti kao da igramo na “Bilinom polju”. Puno je naših ljudi ovdje tako da mislim da ćemo se pred njima sutra pokazati u dobrom izdanju i da ih nećemo razočarati”, izjavio je reprezentativac BiH Izet Hajrović uoči sutrašnjeg prijateljskog meča sa selekcijom Argentine.

Navodi da nema tremu iako BiH igra protiv jedne od najboljih reprezentacija svijeta.

“Za nas je bitno da vidimo gdje smo u odnosu na njihove igrače, kako bismo mogli da se već sada pripremamo za SP”, dodao je.

Priliku za debi u nacionalnom timu imat će Sead Kolašinac.

“Ja se dobro osjećam, sretan sam i uzbuđen što sam tu sa svim ovim igračima. Reprezentacija Argentine je možda najbolja na svijetu i mogu reći da, ako dobijem priliku da sutra igram, trudit ću se da opravdam povjerenje selektora”, kazao je defanzivac Schalkea.

Ermin Bičakčić zadovoljan je zbog meča s Argentinom i smatra da će to biti odlična provjera za bh. tim.

“Za nas je to dobar test i ja mislim da smo mi spremni za ovu utakmicu. Oni si jaka ekipa, pa je dobro da igramo s njima sada jer ćemo se sigurno na SP sresti sa sličnim reprezentacijama”, kazao je Bičakčić.

Nogometaši BiH večeras će obaviti drugi trening u St. Louisu, gdje u ponedjeljak u 19.30 (utorak u 02.30 po srednjoevropskom vremenu) igraju protiv Argentine.

Posted by on 2013-11-17. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login