Halka: Završetak promotivne bh. turneje u Travniku i Tuzli

Halka
Halka

Nakon kraće pauze koju su iskoristili za pripremu novog repertoara i planiranje novog albuma, članovi Halke će u februaru održati još nekoliko koncerata kojima će promovirati svoj album koji im je već nakon prvih nastupa osigurao epitet nove sevdah atrakcije.

U kvalitete ansambla koji se na sceni pojavio prije nepunih deset mjeseci, u četvrtak 6. februara uvjerit će se i travnička publika na koncertu zakazanom u Kulturnom centru Travnik, a dva dana kasnije, u subotu 8. februara, Halka će nastupiti i u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli.

Kako je tuzlanska publika ovog ljeta ovacijama ispratila članove Halke sa njihovog prvog nastupa u ovom gradu, članovi ansambla Halka su odlučili da svoju prvu promotivnu koncertnu turneju završe upravo u gradu soli.

Ulaznice za travnički koncert moći će se kupiti na dan koncerta u Kulturnom centru, dok će ulaznice za koncert u Tuzli, u prodaji biti već od ponedjeljka.

Cijena ulaznica iznosi 5 KM, a koncerti počinju u 20 sati.

Predstojeće koncerte kao i čitavu turneju organizira agencija Gramofon iz Sarajeva, u čijoj je produkciji i nastao prvi album ansambla Halka objavljen u junu prošle godine.

Prva promotivna turneja Halke obuhvatila je 12 koncerata u gradovima širom Bosne i Hercegovine, a njihov posljednji nastup održan je prošlog mjeseca u Mostaru.

Na svakom od nastupa oduševljavaju publiku donoseći sevdah u njegovom najljepšem izdanju, uz standardno odličnu koncertnu produkciju, a tako će biti i na predstojećim koncertima u Travniku i Tuzli, obećavaju organizatori.

Na rasprodanom novembarskom nastupu na sarajevskom Jazz Festu publika je Halku oduševljeno ispratila sa scene, a ovaj ansambl je još jednom pokazao zašto se na njega ozbiljno računa, kada je budućnost sevdaha u pitanju, saopćeno je iz agencije Gramofon.

Posted by on 2014-01-26. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login