Han Pijesak: Nekoliko sela još uvijek okovano snijegom

snijeg, puteviZbog snježnih nanosa, na području opštine Han Pijesak i dalje su neprohodni putevi do sela Ravanjsko, Mrkov i Gornje Babine, koje će danas čistiti dvije mašine, rekla je stručni saradnik za poslove Civilne zaštite u ovoj opštini Vladanka Golić.

Ona je navela da će puteve do tih sela danas čistiti po jedna mašina “Tehnometala” iz Vlasenice i Šumskog gazdinstva “Visočnik” sa Han Pijeska, dodavši da je cijena čišćenja snijega po radnom satu mašine 95 KM plus PDV.

Napomenuvši da je za čišćenje snijega u ovoj opštini do sada utrošeno više od 100.000 KM, Golićeva je naglasila da je Vlada Republike Srpske odobrila 50.000 KM.

Prema njenim riječima, do sada je socijalno ugroženom stanovništvu na području opštine podijeljeno 35 paketa sa hranom i 2 000 konzervi.

“Stanje elementarne nepogode, koje je uvedeno 26. januara ove godine, biće ukinuto kada visina snijega bude 90 centimetara”, rekla je Golićeva.

Ona je dodala da je uredno snabdijevanje strujom i vodom na području cijele opštine, te da nema novih dojava o bolesnim i promrzlim osobama .

Posted by on 2012-02-28. Filed under Han Pijesak, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login