Harry Potter i na pozorišnim daskama

Harry Potter
Harry Potter

J.K. Rowling, slavna spisateljica jednog od najčitanijih romana današnjice – serijala o Harry Potteru, radi na prilagođavanju teksta za pozorište.

Rowling je najavila kako će se pozorišni komad orjentisati na dosada neispričan dio Potterovog života, a tiče se ranog djetinjstva kada je ostao siroče.

Saga o Potteru u sedam nastavaka počinje u trenutku kada Potter, koji živi kod porodice, dobija pismo o tome ko su bili njegovi pravi roditelji, te u kojem ga obavještavaju da je kao i oni, i on čarobnjak.

Prema najavama, Rowling će biti koproducentica predstave zajedno sa poznatim britanskim pozorišnim producentima Soniom Friedmanom i Colin Callenderom. Prema sadašnjim informacijama, Rowling će sarađivati sa piscima, ali neće sama pisati.

“U proteklim godinama sam primila puno ponuda za prilagođavanje knjige za pozorište, ali vizija koju imaju Sonia i Colin je jedina koja mi se čini ima smisla, i koja ima osjećajnost, intenzitet i intimnost za koje mislim da su odgovarajuće da se Harry dovede i na pozorišnu scenu”, rekla je Rowling.

Još uvijek se ne zna ko će biti pisac i režiser, niti kada će komad biti spreman za pozorišta, ali je najavljeno da bi se to trebalo desiti tokom 2014. godine.

Saga o Harryu Potteru se prodala u više od 450 miliona kopija.

Posted by on 2013-12-21. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login