Hašim Tači: Ponovo ću biti premijer

Hašim Tači
Hašim Tači

Premijer Kosova Hašim Tači je u ekskluzivnom intervjuu za javni servis RTK rekao da je ubijeđen da će biti premijer i u trećem mandatu.

On je izjavio da je inicijativa Alijanse za Budućnost Kosova Ramusa Haradinaja o opozivu vlade Kosova uticala da se ide na prijevremene izbore.

“Vlada Kosova je stabilna, ali u parlamentu ima nezdravih uplitanja. Nadam se da svi u političkom spektru na Kosovu imaju za cilj kordinisano djelovanje, a ne iznenađenja”, kazao je Tači.

Premijer Kosova nije saopštio datum izbora već da će se on odrediti na zajedničkom sastanku svih političkih partija. On je rekao da će izborna kampanja trajati 15 dana. ” Da ne bi umorili građane, ali i da umanjimo troškove, uostalom građani već znaju programe svih partija”, podvukao je Tači.

Govoreći o izbornim reformama Tači je kazao da Kosovo ulazi u parlamentarne izbore bez dubokih reformi, mada su bile najavljene. “Mislim da ne možemo imati dublju reformu, jer je vrijeme kratko za tako nešto”, rekao je premijer. Prema njegovim riječima reforme će biti, ali ne onako kako je najavljeno i ona će biti završena u martu mjesecu.

Premijer Kosova je rekao da u politici nema neprijatelja i ostavio mogućnost koalicije sa svima. Odnose sa Fatmir Limajem i Jakupom Krasnićijem je nazvao korektnim.

Potom je Tači govorio o nezavisnosti Kosova i primijetio “da bez doprinosa Albanije ne bi se postigla sloboda”, prenosi Tanjug.

Posted by on 2014-02-17. Filed under Region, Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login