HBO angažovao 160 advokata za rad na filmu

Scijentološka crkvaDokumentarni film bi trebao objasniti vezu scijentologije s brojnim, holivudskim zvijezdama, među kojima su i John Travolta te Tom Cruise.

Televizijska mreža HBO upravo priprema novi dokumentarac o kontroverznoj Scijentološkoj crkvi, javlja CNN.

Zasad neimenovani dokumentarni film trebao bi odgovoriti na mnogobrojna pitanja vezana uz tajnovitu sektu, te ponuditi ‘pogled iznutra’ i objasniti vezu scijentologije s brojnim, holivudskim zvijezdama, među kojima su i John Travolta te Tom Cruise.

Odgovor Scijentološke crkve na slične pokušaje razotkrivanja u prošlosti uvijek je bio isti, sudske tužbe u kojima se traže zabrane emitiranja i astronomske odštete. Iz tog razloga, u HBO-u ništa ne propuštaju slučaju.

‘Imamo nekih 160 odvjetnika koji nadziru rad na filmu’, kaže predsjednica HBO dokumentarnih filmova, Sheila Nevins.

Film je baziran na Going Clear, knjizi Lawrencea Wrighta iz 2013. godine. Wright je 2011. intervjuirao redatelja Paula Haggisa, bivšeg člana Scijentološke crkve. Tema ga je zaintigrirala i intervju je ubrzo prerastao u knjigu koja je podigla puno prašine.

Po izlasku knjige, Scijentološka crkva je izdala priopćenje u kojem se kaže: ‘Knjiga g. Wrighta je toliko smiješna da zaslužuje svoje mjesto na polici s tabloidima’.

Dokumentarni film baziran na ‘Going Clear’ režirat će Alex Gibney, redatelj zaslužan za dokumentarce The Smartest Guys in the Room i Taxi to the Dark Side.

Film bi premijeru trebao doživjeti 2015.

Posted by on 2014-12-03. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login