“Helverova noć” 11. i 12. novembra na sceni Kamernog teatra 55

Helverova noć, Kamerni teatar 55,

Helverova noć, Kamerni teatar 55,

Drama “Helverova noć”, koju je prema tekstu poljskog pisca Jaroslawa Swierszcza, poznatijeg pod pseudonimom Ingmar Vilkvist, režirao Dino Mustafić, na sceni Kamernog teatra 55 bit će izvedena 11. i 12. novembra u 20 sati.

Predstava u kojoj su sjajne uloge ostvarili Mirjana Karanović i Ermin Bravo, premijerno je izvedena 2004. godine i doživjela je brojna izvođenja kako u matičnoj kući, tako i na mnogim drugim scenama u BiH, regiji i u svijetu.

“Helverova noć” Dine Mustafića BiH je predstavila na internacionalnim festivalima na kojima je osvojila toliki broj nagrada da je dobila epitet internacionalno najnagrađivanije predstave bh. teatara.

Radnja se odvija tridesetih godina prošlog vijeka u Njemačkoj, u vrijeme fašizma, a riječ je o univerzalnoj temi koja se ne odnosi samo na fašizam, nego na totalitarizam uopšte, te na vrlo iskren, intiman i potresan način govori o svim egzistencijalnim i esencijalnim tjeskobama, saopćeno je iz Kamernog teatra 55.

Posted by on 2013-11-10. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login