“Helverova noć” Kamernog teatra 55 u Udinama i Kopru

Helverova noć

Helverova noć

Drama “Helverova noć” koju je prema tekstu poljskog pisca Jaroslawa Swierszcza, poznatijeg pod pseudonimom Ingmar Vilkvist, režirao Dino Mustafić, a u kojoj su sjajne uloge ostvarili Mirjana Karanović i Ermin Bravo, pozvana je da gostuje u okviru teatarske sezone Teatro Contatto koju organizuje CSS Teatro stabile di innovazione del FVG iz Udina.

Predstava će biti izvedena u Palmostre teatru, 7. februara u 21.00 sat, nakon čega je domaćin planirao razgovor glumaca sa predstavnicima teatra i publikom.

CSS Teatro stabile di innovazione del FVG više od trideset godina organizuje sezonu savremenog teatra, pod nazivom Teatro Contatto, koji je veoma poznat i priznat u Italiji. U toku proteklih sezona u Udinama su se predstavili mnogobrojni reditelji kao što su Robert Lepage, Nekrosious, Romeo Castellucci, Wim Vandekeybus, Anne Teresa de Keersmaeker, Jan Fabre, Fabrice Murgia, Dario Fo, Pippo Delbono, Latella, Constanza Macras, Alivis Hermanis i Jan Lauwers.
Poslije Udina, “Helverova noć” će, u sklopu već tradicionalne saradnje, 8. februara u 20.00 sati gostovati u Gledališču Koper.

“Helverova noć” je predstava koja je premijerno izvedena 2004. godine doživjela brojna izvođenja kako u matičnoj kući, tako i na mnogim drugim scenama u BiH, regiji i u svijetu, te predstavljala našu zemlju na internacionalnim festivalima na kojma je osvojila toliki broj nagrada da je dobila epitet internacionalno najnagrađivanije predstave bh. teatara.

Posted by on 2015-02-05. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login