Henkel otvara fabriku u Bileći do kraja mjeseca

Henkel Njemačka kompanija Henkel počet će do kraja mjeseca u Bileći gradnju fabrike u kojoj će biti zaposleno stotinjak radnika, rekao je danas agenciji Srni načelnik opštine Miljan Aleksić.

Fabrika će biti građena na lokaciji Drakuljica na izlazu iz Bileće prema Trebinju i u njoj će se proizvoditi građevinski praškasti proizvod na bazi cementa za lijepljenje keramičkih pločica i termoizolaciju objekata.

Aleksić je istakao da je sa predstavnicima njemačke firme dogovoreno da narednih dana potpišu ugovor nakon čega bi odmah počela realizacija ovog velikog projekta, koji će mnogo značiti za oživljavanje bilećke opštine.

Direktor Henkela za južnu regiju centralnoistočne Evrope Wolfgang Zettl ranije je izjavio da je ova investicija vrijedna oko sedam miliona eura i da će nova fabrika biti izgrađena po najmodernijim tehničkim, tehnološkim i ekološkim standardima.

Izgranjom ove fabrike Bileća će, od jedne od najsiromašnijih opština u Republici Srpskoj, postati privredni centar Hercegovine.

U Bileći je prije nekoliko mjeseci otvorena fabrika tekstila u kojoj je zaposleno nekoliko stotina radnica, a planirani su i drugi projekti koji će smanjiti dugogodišnju nezaposlenost u ovoj hercegovačkoj opštini.

Posted by on 2013-09-26. Filed under Bileća, Trebinje, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login