“Hiljadu knjiga za Uskoplje, tisuću knjiga za Gornji Vakuf”

Gornji Vakuf - Uskoplje

Gornji Vakuf - Uskoplje

Akcija simboličnog naziva “Hiljadu knjiga za Uskoplje, tisuću knjiga za Gornji Vakuf” počet će u ponedjeljak darivanjem 200 knjiga iz privatne biblioteke potpredsjednika Federacije BiH Svetozara Pudarića Omladinskom centru u Gornjem Vakufu/Uskoplju.

Cilj je da se za potrebe biblioteke u ovom centru osiguraju novi naslovi lektire, stručne knjige, beletristika i druga literatura.

Gornji Vakuf/Uskoplje
je jedan od gradova u BiH s podijeljenim školstvom po nacionalnoj osnovi i koji, zbog višegodišnjih političkih previranja, nema gradsku biblioteku.

Nastojeći udovoljiti velikom interesu čitalaca, naročito mladih koji su prepoznali značaj suživota i tolerancije u gradu koji vole, Omladinski centar je otvorio biblioteku, međutim, knjižni fond s kojim trenutno raspolaže je veoma skroman.

Stoga je akcija “Hiljadu knjiga za Uskoplje, tisuću knjiga za Gornji Vakuf” pod pokroviteljstvom potpredsjednika Federacije BiH, primljena s oduševljenjem kod stanovništva.

Punktovi za prikupljanje knjiga od 15. augusta do 1. septembra bit će postavljeni i u Mostaru, Tuzli, Zenici i Sarajevu.

Posted by on 2011-08-15. Filed under Gornji Vakuf / Uskoplje, Kultura, Mostar, Sarajevo, Tuzla, Vijesti iz BH gradova, Zenica. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login