Historijski muzej BiH: Izložba „Novecento/900“

Postavkom radova talijanskog umjetnika Maxa Papeschia i BiH umjetnika Maka Hubjera, u subotu, 18. maja, sa početkom u 21 čas, u galeriji Historijskog Muzeja, biti će otvorena izložba „Novecento/900“, kao refleksija na totalni neuspjeh 20. vijeka.

Historijski muzej BiH
Historijski muzej BiH

Izložba kroz radove Papeschia i Hubjera predstavlja kritički osvrt na neslavnu prošlost ratova i sukoba koji su obilježili protekli vijek, te kroz propitivanje sadašnjosti obojenom tenzijama i društvenim podjelama stvaraju novu sliku budućnosti.

Nakon redateljskog iskustva u pozorištu i TV-u, Max Papeschi započinje s digitalnom umjetnošću. Kao likovni umjetnik, njegov pristup Art-Worldu bio je neposredan uspjeh među kritičarima i javnošću. Njegov rad Politički-neispravan pokazuje globalizirano i konzumerističko društvo i na realističan ironičan način otkriva užas ovog životnog stila. Od nacističkog Micky Mousa do Ronalda McDonalda Butchera kultne ikone gube svoj umirujući učinak i mijenjaju se u kolektivnu noćnu moru.

Izlagao je u mnogim galerijama širom svijeta.

Godine 2014. objavio je svoju biografiju: “Kako prodati svastiku i živjeti sretno” od strane Sperling & Kupfer (Mondadori Group).

Posted by on 2019-05-15. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login