Hoće li Alen Halilović igrati za BiH?

 Alen Halilović

Alen Halilović

Novi izbornik mlade hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač jučer je objavio popis kandidata za prijateljsku utakmicu U-20 Regionalnog kupa protiv Italije koja se igra u Umagu, 7. februara 2013. godine s početkom u 14 sati.

U hrvatskim medijima pojavila su se zabrinuti napisi o činjenici da na popisu nije Alen Halilović, mlada zvijezda Dinama čiji talent često uspoređuju sa Messijem.

U hrvatskim medijima iznose tako ocjene Halilovićevog ‘difuznog’ i ‘rasplinutog’ patriotskog naboja koji je razapet između ‘idola Džeke’ i ‘bosanskog sentimenta’, te Zagreba u kojem je ‘prohodao’.

Hoće li Halilović nastupiti za Hrvatsku ili bosansku nogometnu reprezentaciju, pitanje je koje se često postavlja ponajprije predsjedniku Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davoru Šukeru i selektoru Igoru Štimcu, od kojih se očekuje aktivan angažman u zadržavanju mladog talenta koji je nedavno u Turskoj briljirao protiv Ukrajinaca.

Oči su uprte i u Seada Halilovića, Alenova oca, na kojega se oprezno pokušava ‘pritisnuti’ da utiče na sina.

Posted by on 2013-01-30. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login