Hor “Suncokreti” pokreće i školu gitare

Hor za male i mlade “Suncokreti” od 6. septembra nastavlja s radom, a poziv je otvoren za svu djecu iz Bosne i Hercegovine.

Rad je zamišljen kao muzička igraonica za “male” od četiri do sedam godina i horsko pjevanje za “mlade” od sedam i više godina.

Novina je da “Suncokreti” pokreću školu pop-rock gitare, koja će biti podijeljena u četiri nastavne grupe, u odnosu na nivo znanja, a starosna dob polaznika je od devet godina.

Pod umjetničkim vodstvom muzičara Nedžada Merdžanovića, Hame Salihbegovića i Senada Bostandžića, poznatih bh. publici i po višegodišnjem radu sa djecom, “Suncokreti” žele djeci približiti osnovne vrijednosti kreativnog odrastanja.

“Želja osnivača hora “Suncokreti” je da prvi susreti s muzikom za djecu budu ugodni i korisni. To će biti moguće ukoliko djeca budu slušala muziku pisanu za djecu, a ne za odrasle”, ističe Merdžanović. Najavio je dalje zalaganje za razvijanje novih sadržaja u okviru “Suncokreta”.

Nedžad Merdžanović i Hamo Salihbegović su kreativni tandem sarajevske grupe “Konvoj”, a više od deceniju uspješno stvaraju muziku i za dječije predstave, te rade sa djecom.

Senad Bostandžić većinu profesionalnog vijeka posvetio je radu s djecom i njihovom muzičkom obrazovanju.

Časovi hora održavat će se u KUD “Ivo Lola Ribar”, a škola gitare u amfiteatru Franjevačkog međunarodnog studentskog centra.

Hor za male i mlade “Suncokreti” nastao je u cilju kulturološkog i psihološkog pozitivnog razvoja djece i omladine kroz poticanje muzičke kreativnosti što će im omogućiti zdravo odrastanje u odnosu na sebe, prirodu i društvo u cjelini.

Posted by on 2011-09-06. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login