Hrana koja osigurava bolji seks

seks, hranaUkoliko želite povećati šanse da večer uspije, ubacite čili papričice na jelovnik. Kapsaicin, sastojak čilija, ubrzava cirkulaciju i povećava osjetljivost nervnih završetaka, a to će osigurati bolju prokrvljenost organa i povećati osjetljivost na dodir.

Ako večera neće biti u meksičkom stilu, odaberite morske plodove, konkretno – kamenice. Pune su cinka, minerala koji podiže proizvodnju testosterona, koji je povezan sa seksualnim nagonom muškaraca.

Međutim za strastvenu večer možete se pripremiti i da se ne date u velik trošak. Borovnice poboljšavaju cirkulaciju pa spolni organi postaju bolje prokrvljeni. Visoka koncentracija antioksidansa koje sadrže uništava štetne slobodne radikale i pomaže da izgledate seksi. Štoviše, borovnice sadrže dopamin, neurotransmiter kojem je posao da potiče centar za užitak u vašem mozgu. Ukratko, zaslužne su za “ooooh!” na kraju seksa.

Oblizivanje jagoda sa šlagom nakon obroka zvuči kao zgodna predigra. Ali samo uz uslov da prije toga niste obilno večerali. Nakon večere se voće sporije probavlja pa biste mogli imati problema s nadutošću. Da budete sigurni, jagode ubacite u “program” barem dva sata poslije večere. A i slatkast miris vanilije pozitivno djeluje na seksi ugođaj.

Posted by on 2013-09-09. Filed under Ljubav & Seks, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login